Stadion

stadion fk dif 1

Fudbalski klub DIF nalazi se na vrlo atraktivnoj lokaciju u park-šumi Košutnjak na Banovom Brdu, u sklopu kompleksa Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja. Kako je klub nastao kao projekat fakulteta, sve naše aktivnosti, uključujući treninge i utakmice, se održavaju na terenima ove ustanove.

U vreme kada se gradio najveći fudbalski stadion u Srbiji šezdesetih godina, stadion Crvene Zvezde, ovaj projekat je vodila velika građevinska firma Komgrap. Ova firma je uporedno sa gradnjom stadiona sklopila i dogovor sa Fakultetom za sport oko izgradnje terena (glavnog travnatog i pomoćnog pod šljakom) na zemljištu fakulteta koji bi bio verna replika onog na stadionu.

Iz ovih razloga fakultet, a time i FK DIF raspolaže jednim od najboljih travnatih terena kod nas, koji dimenzijama i kvalitetom izrade parira onom na našem najvećem stadionu.

Osim terena koji je redovno održavan i u odličnom stanju, fakultet je 2014. godine uz pomoć donacija i svojih ulaganja uspeo da izvrši rekonstrukciju pratećih prostorija. Nakon 40 godina korišćenja zgrada izgrađena za potrebe FK Komgrap bila je u nezavidnom stanju oštećena vremenom i korišćenjem. Sada ove prostorije po funkciji i izgledu odgovaraju ugledu ustanove kojoj pripadaju.

Pored svega navedenog fakultet kao sledeći korak u svom napretku planira rekonstrukciju pomenutog terena pod šljakom koji će biti prekriven veštačkom travom u skladu sa najsavremenijim standardima.

stadion fk dif 2